Bekijk het origineel

Orgeldag in Ede

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Orgeldag in Ede

2 minuten leestijd

Oe redactie en organisatiecommissie van het maandblad ,,dé Orgelvriend" belegt'zaterdag 29 ^pt^ettber haar landelijke orgeldag té Ede.' . In „De Open Haard" zullen leden van „de Orgelvriend" die dag kunnen genieten van alles wat „des orgels" is. Enkele orgelmakers hebben hier een huispijporgel opgesteld. Naast deze huispijporgels zijn er ook twee tentoonstellingen van de orgelmakers Reil te Heerde en Van Vulpen te Utrecht. Hierop zijn diverse orgelonderdelen en pijpwerk, alsmede vele foto's te bezichtigen.

Er is ook een drie-klaviers Johannus orgel (elektronisch) opgesteld. De heer Van Dijk, medewerker van de Orgelmakers Van Vulpen, zal aan de hand van een honderdtal kleurendia's tonen, hoe een orgel ontstaat van tekening tot kant-en-klaar kerkorgel. Hierbij zal men o.a. zien hoe het pijpenmaken in zijn werk gaat.

Ook voor niet-leden zijn delen van deze dag gratis toegankelijk. Om 16.00 uur is er in de Nieuwe Hervormde Kerk te Ede een „Orgeluur", gegeven door en voor orgelvrienden. Naast werken van Pachelbel en Bach kunnen ook composities worden beluisterd van o.a. Reger, Vieme en Guilmant. 's Avonds om 19.00 uur staan de deuren van de Oude Kerk open in verband met het concert door Frans van TEburg, dat om 19.30 uur begint. Dit concert is eveneens gratis toegankelijk. Een programmablad krijgt men bij aankomst uitgereikt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Orgeldag in Ede

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken