Bekijk het origineel

Monopolie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Monopolie

2 minuten leestijd

De laatste jaren komt er steeds meer verzet tegen deze situatie, waarin het Nederlandse Kankerinstituut een monopoliepositie heeft. Een belangrijk argument daarbij is, dat de research In het Antonie van Leeuwenhoekhuis zo fundamenteel geworden is, dat elke relatie met klinische problemen verdwenen is. Ze zijn van de zieke mens en zijn problemen terecht gekomen bij ratten en muizen en hun, vaak heel andere, kankerproblemen.

Onlangs ziJB bijvoorbeeld in Amerika families beschreven waar borstkanker haast niet voorkomt, terwijl in andere famiü69 deze tumor ontzettend vaak voorkomt. Ook dit lijkt een aanwijzing te zijn voor de rol van een erfelijke factor of factoren bij de mens. De laatste tijd zijn er zelfs proeven beschreven waarbij aangetoond wordt, dat de erfelijke factor die verantwoordelijk zou zijn voor het ontstaan van kanker, in dit geval borstkanker, zelfs Orij-algemeen voorkomt. Echter: deze factor is dan niet actief, maar koint voor in een rustende toestand. Het kwaadaardige proces zou dan beginnen als op de een of andere manier deze erfelijke factor geactiveerd wordt door andere invloeden van buitenaf. Of deze theorie recht doet aan alle feiten, is nog niet voldoende bekend.

In de Gemeente van Jezus Christus wordt aan de gezinnen een plaats toegekend. Het Verbond der genade geeft dit aan. Hoewel de man de vrouw niet zalig kan maken. Dat is voor ieder vader en moeder en kind een persoonlijke zaak. Elks hart moet wederom geboren worden om in die Gemeente als een levend lid ingeschreven te worden. In het opgaan onder de bediening van Woord en Sacramenten vergaderen de gezinnen. Het laat zich soms somber aanzien. De ouders houden deze orde Gods niet meer. De kinderen wijken van de opvoeding en van de weg der gehoorzaamheid af. Giods ongenoegen rust daar kennelijk op. Waar ligt de schuld! Veelal bij de ambtsdragers der Gemeente. Verzuim in het huisbezoek. Geen innerlijke liefde tot het welzijn van de Gemeente. Wij moeten in ons pastorale werk het welzijn van de gezinnen behartigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Monopolie

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken