Bekijk het origineel

Israël-zondag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Israël-zondag

2 minuten leestijd

Op zondag 7 oktober a.s. wordt in de Ned. Hervormde kerk in prediking, voorbede en collecte aandacht besteed aan het feit, dat al geruime tijd, de eerste zondag in oktober „Israëlzondag" is.

In een begeleidend kerkbladartikel schrijft ds. S. Gerssen, secretaris van de Hervormde raad voor de verhouding van kerk en Israël onder meer: Het zou al te schraal zijn als deze aandacht alleen tot deze zondag beperkt zou blijven. Wij zijn van joodsen huize en wee een christenheid, die zich voor haar ouderlijk huis zou schamen of zou menen, dat zij daar boven uitgegroeid zou zijn.

Wij moeten steeds weer terug naar de bron en ons best doen de Bijbel te lezen en te behartigen als het getuigenis van wat God aan Israël heeft gedaan. In de geestelijke crisis, waarin wij ons bevinden, is het voor velen steeds meer duidelijk geworden, dat de kerk alleen aan Israël genezen kan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Israël-zondag

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken