Bekijk het origineel

Willy Brandt haastig naar huis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Willy Brandt haastig naar huis

1 minuut leestijd

BONN — Kanselier Willy Brandt is te Bonn teruggekeerd van een bezoek van een week aan de Verenigde Staten. De kanselier heeft gesproken mei president Nixon en een redevoering afgestoken in de Verenigde Naties.

Brandt had zaterdag te Washington een gesprek met Nixon en de minister van buitenlandse zaken, Henry A. Kissinger, over de Amerikaans- Europese betrekkingen en de kansen op een bezoek van Nixon aan Europa in 1973. Woensdag sprak de Duitse staatsman de algemene vergadering der Verenigde Naties toe, acht dagen tevoren waren zijn land en de D.D.R. tot de volkerenorganisatie toegelaten. Brandt hsd oorspronkelijk vandaag naar Bonn zullen terugkeren. Het feit, dat hij een dag eerder is gegaan wordt in verband gebracht met kritiek uit eigen partij op zijn Oost-West politiek.

Een woordvoerder te Bonn wilde bevest'gen noch ontkennen, dat Brandt zijn terugkeer vervroegd had als gevolg van recente aanvallen op zijn beleid door Herbert Wehner, de leider van de sociaal-democratische fractie in de Bundestag. Wehner heeft kritiek op Brandt om zijn weigering om een verdrag met Tsjecho-Slowakije te tekenen ter normalisering .van de betrekkingen tussen beide landen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Willy Brandt haastig naar huis

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken