Bekijk het origineel

Communisten gearresteerd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Communisten gearresteerd

2 minuten leestijd

SANTIAGO zaterdag, — De militaire iunta in Chili heeft vrijdag bekend gemaakt dat Luis Corvalan, leider van de , Chileense communistische partij en een van de meest gezochte vluchtelingen in Santiago is gearresteerd. Er werd alleen bekend gemaakt dat Corvalan donderdagavond werd gearresteerd. Nadere bijzonderheden werden niet gegeven.

De junta is vrijdag een campagne begonnen waarbij een grote prijs is gesteld op het hoofd van belangrijke vluchtelingen, om de Chilenen aan te moedigen deze mensen aan te geven. Een bedrag van 500.000 escudos ongeveer 1.400 dollar werd geboden voor inlichtingen die zouden kunnen leiden tot de arrestatie van een van de 17 vooraanstaande linkse figuren die door de junta gezocht worden.

Als extra aanmoediging werd bekend gemaakt dat de bankrekening van degene die zou worden gearresteerd aan de tipgever ten deel zou vallen. Op het moment dat deze mededeling verscheen In de dagbladen in de hoofdstad en werd omgeroepen over de door de militairen gecontroleerde radio werd de arrestatie van een ander vooraanstaand links politicus bekend gemaakt. Luis Espinoza, volksvertegenwoordiger en lid van de nu verboden socialistische partij, werd aangehouden in de zuidelijke Valdivia in het gezelschap van linkse extremisten, aldus de junta. Volgens de junta werd Espinoza beschouwd als een van de leiders van het In beslag nemen van privé landbouwgrond tijdens het bewind van president Allende.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Communisten gearresteerd

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken