Bekijk het origineel

DOOR W. G. VAN DE HULST

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

DOOR W. G. VAN DE HULST

2 minuten leestijd

32 O, die verschrikkelijke! Ze griezelde nog. Maar toen,... ah, toen schoot haar opeens iets moois in de gedachte. Ze stevende. zonder aan haar roodgehuilde ogen te denken de winkel in. „Tinus! ...!" ..Ja juffer, — zèg het 'es." „Tinus. jij bent een man." ,.Ja, juffer." ..Sinus jij durft wel klimmen. Jij moest onze Gaper es afsponsen. Hij is zo stoffig, zo vuil." Tinus glimlachte. Hij knikte met z'n scheve hoofd. „Dat is goed. Juffer!" En juffer Ursel, in d'r blijd.schap, schonk de oude baas nóg een bekertje in. Hij bedankte, hij glimlachte wijs. „Och. och. wat 'n windwijzer! IVfaar nou staat-ie toch weer op mooi weer. Gelukkig maar! Ook voor die goede dikzak daar ..." Eerst moesten nu de zakken met kruiden, het gangetje naast het huis en de tuin door, in de schuur worden gebracht, en uitgezocht, en in de vakken gestapeld ... Greetje en Keetje samen mochten de tweede grote zak het gangetje door naar binnen dragen. Ze sraalden van pret: „Zo'n reuzenzak!" Hij was nog groter dan zij samen: — en ze konden hem tóch baas. Toen in de winkel op de toonbank, werd zorgzaam de groene reiszak met de koperen ringen uitgepakt: de zeldzame knn'den, de kostelijke waar. De juffers samen keken met blije ogen: wat had die Tinus z'n best gedaan! ... „Wat zullen de daaraan goed verdienen," dacht juffer Ursel in stilte; en toen er óók nog. uit de zak van Tinus broek, een onooglijk bruin verschrompeld worteltje-met-draden te voorschijn kwam, straal

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

DOOR W. G. VAN DE HULST

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken