Bekijk het origineel

Staat van paraatheid m hyrie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Staat van paraatheid m hyrie

1 minuut leestijd

BEIROET — Syrië heeft de staat van volledige paraatheid bij al zijn strijdkrachten afgekondigd en heeft reservisten en gepensioneerde officieren opgeroepen uit voorzorg tegen een Israëlische verrassingsaanval. Dit schrijft het :n Beiroet verschijnende blad Al Hayat dinsdag.

Vi^orts is er spoed-overleg gaande met enkele Arabische hoofdsteden om deze op de hoogte te stellen van het mobiliseren van Israëlische troepen in de hoogte van Golan. Volgens het blad wil men hiermee bereiken dat ook andere Arabische fronten gereed zijn voor het afs'aan van een Israëlische aanval. „In Damascus had men informatie ontvangen waar'n de mogelijkheid van nieuwe gevechten aan die fronten gemeld werden".

Tot nu toe speelde Oostenrijk een belangrijke rol bij het tijdelijk iiuisvesten van deze joodse vluchtelingen. Maar na een actie van twee Palestijnse terroristen, heeft d'> Oostenrijkse kanselier Bruno Kreisky onder druk verklaard dat het opvangcentrum Schönau gesloten zal worden.

Na die toezegging lieten de terroristen hun vier gijzelaars vrij. Oostenrijk maakte toen ook bekend dat „individuele doorstroming van Russische joden wel mogelijk zal blijken".

• INFORMATIE

Minister Van der Stoel heeft gistermorgen een langdurig gesprek met dr. Johannes Coreth gevoerd — de Oostenrijkse ambassadeur In ons land. Ambassadeur Coreth moest Van der Stoel

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Staat van paraatheid m hyrie

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken