Bekijk het origineel

Nooit hereniging van beide Duitslanden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nooit hereniging van beide Duitslanden

Winzer in V.N.

2 minuten leestijd

NEW YORK — De Oostduitse minister van buitenlandse zaken. Otto Winzer, heeft maandag gezegd dat de verdeling van Duitsland definitief is en dat hereniging „nooit mogelijk zal zijn".

In zijn eer.stc toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties verklaarde Winzer dat het verdrag tussen Oost- en Wcst-Duitsland'^waarin de grenzen tussen beide staten worden bepaald „geen tijdslimiet heeft".

„Er komt niets in voor waardoor getwi,jfeld zou kunnen worden aan de onomstoteli,jkheid van de overeenkomst", aldus Winzer. Hij voegde eraan toe dat „het tegengestelde karakter van de maatschappelijke en politieke orde" in Oost- en West-Duitsland, „ten gevolge hebben dat een hereniging nooit mogelijk zal zijn.

De VVestduitse wanselicr Willy Brandt en diens minister van buitenlandse zaI ken Walter Scheel hadden belden in I hun debuut voor de volkerenorganisatie verklaard dat West-Dultsland streeft naar „een toestand van vrede in Europa waarin het Duitse volk in vrije zelfbeschikking zijn eenheid kan herwinnen".

De beide Duitse staten werden op 18 september als leden tot de Verenigde Naties toegelaten, nadat hierover overeenkomst was bereikt tussen de vier grote mogendheden.

Een aantal afgevaardigden ieliciteerden Winzer met zijn toespraak, maar de vergaderzaal was half leeg in tegenstelling tot de ongekende drukte tijdens de toespraken van Brandt en Scheel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Nooit hereniging van beide Duitslanden

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken