Bekijk het origineel

Werkgevers en werknemers nog niet eens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Werkgevers en werknemers nog niet eens

RIJTIJDENREGELING

2 minuten leestijd

Vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers, die zich op verzoek van de minister van sociale zaken en de staatssecretaris van verkeer en waterstaat hebben gebogen over de problemen van de rijtijdenregeling, hebben over sommige van de belangrijkste onderwerpen geen overeenstemming bereikt. Met name bestond er verschil van mening over de vereenvoudiging van het rijtijdenbesluit, evenals over de verplichte invoering van de tachograaf.

Wat het eerste punt betreft wensten beide partijen wel vereenvoudiging maar over de wijze waarop liepen de meningen uiteen. Volgens de werkgevers schiet de tachograaf te kort om het apparaat slechts automatisch de rijtijd registreert, maar werknemers vonden het instrument nog altijd beter dan het werkboekje. Dit is gebleken uit het rapport, dat aan de huidige bewindslieden is uitgebracht. Bij de besprekingen zijn aan de orde geweest: rij-, werk- en rusttijdnormen, de tachograaf, de controle en de voorlichting. De partijen waren het erover eens, dat de controle op een gewijzigde rijtijdenwet en een herzien rijtijdenbesluit effectief moest zijn. De overleggroep kwam daarbij tot de conclusie, dat in eerste instantie werknemer/chauffeur aansprakelijk moet worden gesteld voor zowel het bij zich hebben van de werkmap als het juist invullen van het werkboekje. De werkgevers pleitten voor de mogelijkheid om eventueel bij overtreding van het rijtijdenbesluit een administratieve maatregel ten aanzien van de vervoersvergunningen te kunnen opleggen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Werkgevers en werknemers nog niet eens

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken