Bekijk het origineel

REGERING VERONTRUST OVER RAFFINADERIJ

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGERING VERONTRUST OVER RAFFINADERIJ

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De Nederlandse regering heeft bij de Belgische regering haar verontrusting uitgesproken over de plannen voor de vestiging van een raffinaderij in het Belgische Ternaaien. Minister Van der Stoel (buitenlandse zaken) heeft gisteren de Belgische ambassadeur. Van Cauwenberg op zijn ministerie ontboden met de vraag of België inderdaad van -plan is het omstreden plan door te voeren. Van der Stoel heeft aangedrongen op zeer spoedig overleg met de Belgische regering.

Zowel in de Tweede Kamer als in Limburg bestaat een heftig verzet tegen de raffinaderij, die pal aan de Nederiandse grens moet worden gebouwd. Tussien de Nederlandse en Belgische regering is afge.sproken dat de vestiging van de raffinaterij niet dan na onderling overleg zou gebeuren. Premier Den Uyl heeft daar afgelopen vrijdag nog eens op gewezen.

De Belgische premier heeft onlangs in Perzië verklaard, dat er in Ternaaien een raffinaderij zou worden gebouwd om gestalte te geven aan een olie-overeenkomst tussen België en de sjah van Perzië.

Na zijn teirugkeer verklaarde de premier dat de definitieve plaats van vestiging van de raffinaderij nog niet is bepaald, maar dat deze in elk geval in de streek rond Luik zou komen. De premier verklaarde verder dat de raffinaderij hoegenaamd geen luchtverontreiniging zou veroorzaken. Dat laatste wordt zowel in Nederland als in België betwijfeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

REGERING VERONTRUST OVER RAFFINADERIJ

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken