Bekijk het origineel

MINDER GESLAAGDEN VOOR RIJ-EXAMEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

MINDER GESLAAGDEN VOOR RIJ-EXAMEN

2 minuten leestijd

Het aantal aanvragen voor rijexamen Is In 1972 gedaald met 4,8 procent tot ruim 840.000. Het aantal aahvragen voor het eerste examen daalde zelfs met 13,5 pro;cent, maar omdat de animo bij de 18-jarigen, groter was dan ooit, kan het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewiizen (CBR) te Rijswijk toch nog niet de conclusie trekken, dat de belangstelling voor het rijbewijs ingrijpend vermindert. Aldus meldt het jaarverslag 1972 van de stichting CBR. Ook al niet, omdat het aantal vrouwelijke kandidaten nog steeds toeneemt '^ 1 Het percentage geslaagden daalde iets, namelijk van 32,9 procent lm 1971 (in a? , categorie BE — personenauto's) tot 31,2 in 1972. Volgens het CBR speelt het nofe steeds drukker wordende verkeer hierbij een rol. Het CBR zal onderzoeken welke factoren deze daling kunnen beïnvloeden. ; Het aantal afgegeven geneeskundige verklarmgen was meer aan een miljoen, ih

ruim 800.000 gevallen betrof dit het vernieuwen van een bestaand rijbewi]s. De juridisch adviseur van het CBR, mr. E. N. Schneyder, pleit in een artikel over de strafrechtelijke aansprakelijkheid van de exammator als juridisch bestuui^der tijdens het rijexamen op wijziging van het wegenverkeersreglement. Hij wijst erop, dat in Nederland, in tegenstelling tot veel andere landen, de Examinator de strafrechtelijke verantwoordelijkheid heeft; civielrechtelijk (veroorzaakte schade) is hij dit niet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

MINDER GESLAAGDEN VOOR RIJ-EXAMEN

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken