Bekijk het origineel

Vergadering SGP in Giessendam

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vergadering SGP in Giessendam

2 minuten leestijd

(Van onze correspondent) Voor de vergadering van de Statenkring Dordrecht der SGP heeft het Statenlid voor Gelderland de heer D. van Mourik te Meteren een principiële rede gehouden.

De voorzitter van de kring de heer C. Slijkhuis te Dordrecht had in ?ijn openingswoord reeds gewezen op de bange tijd waarin wij leven. De criminaliteit neemt onrustbarend toe, ook onder de jeugd. Het gezag is weg en we zakken steeds verder naar links.

De heer Van Mourik noemde de oorzaak van het verval in zijn rede getiteld: „Verlating van Gods Woord, de ondergang van het volk".

Als uitgangspunt had hij gekozen Jeremia 8 vers 9. ^

Jéremia vermaande het volk. Maar het volk ging door, daarom zegt de profeet: „Zij hebben des Heeren Woord verworpen, wat wijsheid zouden zij hebben?". Het aangekondigde oordeel werd ook voltrokken.

Ook ons vaderland is uit het blinde heidendom getrokken en ook in ons land heeft God zijn kerk gebouwd. De Vader des Vaderlands heeft hiervoor goed en bloed gegeven.

Donkere wolken hangen boven ons land en boven ons vorstenhuis. Waar we in terecht gekomen zijn vindt zijn oorzaak in het verwerpen van het Woord. Gezag, dat zijn oorsprong in het gezin zou moeten vinden, is er niet meer. Het is. inspraak, voor en na. Regeren dus vSn onderaf, wat in lijnrechte tegenspraak is met Gods Woord. Wee het land welks koning een kind is.

KINDEREN

De verderfelijke geest wordt al in onze kinderen gewerkt. Met enkele voorbeelden uit de praktijk maakte de heer Van Mourik duidelijk dat Gods woord verlaten wordt op alle terreinen van het leven. Zo was o.a'. bij de verhuizing van het Gelderse provinciehuis de Statenbijbel niet meeverhuisd.

De heer van Mourik wekte de vergadering op tot persoonlijke bekering, daar de tekenen der tijden erop wijzen, dat de mens der zonde zich openbaart en het oordeel zal komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Vergadering SGP in Giessendam

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken