Bekijk het origineel

In Werkendam geen be j aardentelefoon

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

In Werkendam geen be j aardentelefoon

3 minuten leestijd

(Van onze correspondent) "Met verwijzing naar een door de gemeente Gorinchem genomen besluit betreffende bejaardentelefoon verzocht de Algemene Bond van Bejaarden te Werkendam de raad na te gaan of in de gemeente Werkendam een dergelijke regeling getroffen zou kunnen worden.

De heer G. A. v. d. Stelt (PvdA) vond dat het gemak niet voorop mag staan. De normen van de Algemene Bijstandswet worden tot nu toe gehanteerd en hij wilde hiervan niet afwijken. " De overige leden van de raad sloten zich unaniem hierbij aan. Wel stelde de heer A. Vroon (CH) voor om het plaatsen van openbare telefooncellen te willen bevorderen in de omgeving van bejaardenwoningen.' Burgemeester Mr. G. A. Bax wees op de onderlinge dienstverlening en het goede nabuurschap. Plaatsing van cellen achtte hij niet haalbaar. PTT ziet allereerst naar hfit rendement.

De raad besloot verder adhesie te betuigen met e^n schrijven van de gemeente Made en Drimmelen om het varen met raceboten in de Biesbosch aan banden te leggen. Deze nog steeds toenemende vorm van recreatie ver.stoort ernstig de rust in dit gebied en is oorzaak van de oeverbeschadigingen. Van rijkswege moeten hiervoor aparte watergangen aangewezen worden.

De heer T. Wijnands (AR) diende namens bijna de gehele raad een motie in over het ter visie liggende plan voor het bouwen van een viadukt over de rijksweg 37 bij de Tol in Sleeuwijk. Het gemeentebelang is gediend met een snelle totstandkoming. Nu er de kans is om Werkendam uit zijn isolement te verlossen, komen er weer bezwaren van natuurbeschermers. Volgens de burgemeester valt de aantasting van het landschap wel mee.

Hiermede was de heer Vroon het helemaal niet eens. Hij vond dat de verbijsterende afbraak van het historisch landschap een halt moet worden tjoegeroepen. Hij bepleitte voor verandering van de plannen. Dit zal volgens de voorzitter uitvoering van de bouw met jaren verhogen. Met de stem van de heer Vroon tegen werd de motie aangenomen. >iS^'

(Van onze correspondent) Gisteravond werd' in de kantine van het gemeentehuis te Rijssen door bnrgemeester G. J. Smit de diploma's uitgereikt aan de leden van de plaatselijke vrijwillige brandweer. In zijn korte speech zei burgemeester Smit trots Se zijn op het Rijssense korps, nu van 'de 29 manschappen er 7 in het bezit lèémtiT, zijn van het diploma hoofdbrandwacht. Vanuit het korps werd ook dank gebracht aan het gemeentebestuur voor de goede medewerking bij de studie.

Een Amsterdams verhuisbearijf heeft een nieuw systeem voor de verhuizingen; men maakt gebruik van een zogenaamde giraffelift, die de verhuizers veel loopwerk bespaart.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

In Werkendam geen be j aardentelefoon

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken