Bekijk het origineel

Protest Herv. moderamen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Protest Herv. moderamen

2 minuten leestijd

Het breed moderamen van de Hervormde Synode heeft een aantal kerken in Zuid-Afrika gevraagd met klem te protesteren tegen het niet verlengen van het paspoort van dr. Beyers Naudé, waardoor deze niet naar Nederland kon vertrekken".

Wij vrezen dat deze beslissing van de Zuidafrikaanse regering de toch reeds gespannen verhouding tussen onze landen zeer nadelig zal beïnvloeden", zo schrijft het Hervormde breed moderamen aan de Nederduits Gereformeerde Kerk, de Nederduits Hervormde Kerk en aan de Gereformeerde Kerken in Zuid-Afrika (de zogenaamde Dopperkerk).
De uit Namibië (het vroegere Zuidwest Afrika) verbannen bisschop Colin Winter heeft een dringend beroep op het breed moderamen van de Hervormde Synode gedaan om het gesprek te openen met de bevrijdingsbewegingen in Zuidelijk Afrika, om de vrijheidsstrijders te leren kennen en van hen te horen wat hen beweegt".
De Westerse kerken praten graag over het instandhouden van de dialoog met de Zuidafrikaanse kerken en autoriteiten, maar de dialoog in Zuid-Afrika tussen blank en zwart wordt uitsluitend gevoerd met het blanke geweer op de Afrikaanse borst. Voert u daarom ook de dialoog met de vrijheidsstrijders, aldus bisschop Colin Winter. Hij heeft vrijdag j.l, met het breed moderamen gesproken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Protest Herv. moderamen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken