Bekijk het origineel

Afscheid ds. W. Heerma

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Afscheid ds. W. Heerma

2 minuten leestijd

In een stampvolle kerk nam de Chr. Gereformeerde ds. W. Heerma woensdagavond afscheid van zijn laatste gemeente Utrecht-Noord. De classis had deze predikant emeritaat verleend.

Ds. Heerma bediende het Woord uit Hand. 20: 32 „en nu ik beveel u Gode en het Woord Zijner genade. Die machtig is u op te bouwen en u een erfdeel te geven onder al de geheiligden". Op de voor hem zo karakteristieke wijze bediende ds. Heerma het Woord.
Na de preek volgden een aantal toespraken. Ds. J. J. Rebel uit Hilversum-C bedankte ds. Heerma voor het werk dat hij op de classis had verricht. Uw gevoeligheid, nuchterheid en humor maakten u tot een gezien persoon op de kerkelijke vergaderingen. U bleef trouw aan uzelf en presenteerde u zoals u was. Wij zullen u zeker missen! Vervolgens voerde prof. dr. W. van 't Spijker het woord namens de Theol. Hogeschool te Apeldoorn. Uw prediking, die in de kerken goede ingang vond, werd gekenmerkt door een Schriftuurlijke, confessionele en bevindelijke lijn.
Namens de gemeente sprak ouderling Fens. Hij dankte ds. Heerma voor het vele werk dat hij heeft mogen verrichten in Utrecht-N. „Uw prediking kwam over, getuige de steeds weer volle kerken. Ds. Heerma heeft zich in Nunspeet gevestigd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Afscheid ds. W. Heerma

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken