Bekijk het origineel

Internationals vr iendelijl üer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Internationals vr iendelijl üer

2 minuten leestijd

Amsterdm, 4 okt. (ANP) - De stemming op de beurs was donderdag voor de internationale fondsen vriendelijk, waarbij de omzetten iets hoger waren dan de laatste weken gebruikelijk was. In beurskringen worden de kansen op een opleving tamelijk hoog aangeslagen, waarbij men wijst op de aanhoudende hausse in Wall Street, de gunstige winstverwachtingen van het bedrijfsleven voor 1973 en het opdrogen van aanbod uit Engeland. Daar komt bij dat de koersen rond het laagste peil van het jaar liggen, zodat men thans relatief goedkoop zijn portefeuille kan uitbreiden. Kortom, de beurs houdt er rekening mee, dat de opleving het begin kan zijn van een periode met stijgende noteringen.

Kon. Olie werd bij de opening actief verhandeld, waarbij de barrière van f 100 in opwaardse richting werd genomen. Het fonds werd oplopend verhandeld en noteerde midden beurs f 101, hetgeen vergeleken bij woensdag een stijging betekent van f 1,80. Akzo was f 1,60 beter op f71,60. Hoogovens verbeterde 80 cent tot f 67,30 en Philips trok 30 cent aan tot f42,10. Unilever Hn echter niet meekomen en hier moest genoegen worden genomen met een onveranderde prijs van f 120,30.

Voor de andere actieve waarden bleven de verschuivingen nog gering. In de cultuurhoek trok Deli f 1 aan, maar brokkelde KVA f 1 af. De scheepvaart was merendeels wat beter, maar KNSM brokkelde nog f2 af tot f185, waarbij naar verluid veel aanbod van Engelse zijde wordt opgenomen. Heineken moest f2 terug tot f275 en de staatsfondsen openden prijshoudend. rijshoudend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Internationals vr iendelijl üer

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken