Bekijk het origineel

WiDy Stoph staatshoofd van de DDR

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

WiDy Stoph staatshoofd van de DDR

2 minuten leestijd

BERLIJN, donderdag — WUli Stoph is woensdag door het Oostduitse parlement gekozen als opvolger van wijlen Walter Ulbricht in de functie van staatshoofd. Het besluit werd met algemene stemmen aangenomen tijdens de lOe vergadering van deze zittingsperiode.

De 59-jarige Stoph heeft tot dusverre de functie van premier bekleed. Binnenkort zal een verkiezing worden gehouden om een opvolger voor Stoph aan te wijzen. Stoph's officiële titel is nu voorzitter van de staatsraad. Dit is een grotendeels representatieve functie die door Ulbricht werd bekleed tot diens dood op 1 augustus. nus". Janus knikte langzaam met het hoofd.

„Ja", zei hij, „dat is juist opgemerkt, maar daar scheelt het nog wel wat aan. Bij mij tenminste'". Hij pakte klein-Barendje uit de wieg en hield het heel voorzichtig vast met zijn ruwe boerenhanden. Het ingepakte kindje blies nog steeds belletjes met haar kleine rode mondje. Krijntje liet haar lappenpop in de steek en kwam bij haar vader staan terwijl ze vragend omhoog keek. Toen trok ze haar vader aan de broek en zei verwijtend tot hem: „Mag niet van moe, zussie gaat schretten". Janus keek glimlachend naar zijn dochtertje en zei met een , warme klank in zijn stem: „Wij zijn ' rijk gezegend Gerritje. Misschien beseffen we het niet altijd.

Wij komen alleen maar dankbaarheid te kort. Dokter Honing heeft gelijk als hij zegt dat wij dankbaar moeten zijn".

Gerritje nam het kindje van hem aan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

WiDy Stoph staatshoofd van de DDR

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken