Bekijk het origineel

Kunstmest

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kunstmest

1 minuut leestijd

Over kunstmest zegt de jonker: „Met kunstmest krijg je zwakkere planten. Dat roept schadelijke insekten op en die moeten weer bestreden worden met chemicaliën. Wij gebruiken organische njest, Daardoor krijgen wij sterkere planten. Ja, ook schadelijke insekten, maar door de aanwezigheid van een natuurlijk milieu zijn ook de insekten aanwezig,die de schadelijke weer bestrijden. Met deze methode gaat — voordat dit gebeurd is — wel een deel van de oogst verloren maar dat gebeurt ook in de chemische landbouw."

De produkten van Huis Sevenaer vinden inmiddels gretig aftrek vij velen. „De mensen komen uit alle delen van het land. Wij leveren aan kabouterwinkels, delicatessenzaken, particulieren en veel van onze produkten gaan naar Duitsland."

Daarrjiee, komen wjeldan meteen op het terrein' van de zogenaamde onbespoten groenten. Jonker Hubert:

Er wordt hier ook regelmatig wetenBchappelijk onderzoek verricht. Bovendien zouden mijn tegenstanders het als argument gebruiken om mij gemakkelijker grond te kunnen afnemen. Ze zouden het meteen aan de grote klok hangen."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Kunstmest

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken