Bekijk het origineel

Agenda van Geref. Synode

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Agenda van Geref. Synode

2 minuten leestijd

De generale synode 1973-74, (synode van Haarlem), van de Gereformeerde Kerken heeft voor haar zitting van 23-26 oktober a.s. in „De Blije Werelt" te Lunteren een grote aantal rapporten op de agenda staan.

Op dinsdag 23 olctober zijn rapporten te bespreken betreffende evangelisatie, kerk en bedrijfsleven, de stichting ev.ainigelisch herstel en opbouw, bijbelvoorziening en evangelie en Israel.

Woensdag 24 oktober gaat het om het behandelen van rapporten inzake het CJerefciimeerd toerustóngscenitrum, keric en recreatie, de toteSkerkcQdjke gezinsweeik en het verband met de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Voor donderdag 25 oktober staan rapporten genoteerd betreffende finan^ ciën> de inter-Gerefonmeeide landelijke samenwerking en de Gereformeerde predikantspensioenen. Bij vrijdag 23 oktober vermeildt de agenda het aan de 'orde komen van rapporten over kerkopbouw, de stichting steun kerkbouw en Belgische zaken, waaronder de relatie tot de Protestantse faculteit van Brussel.

Het begin van een kerkboek in de eerste Christeneeuwen is eigenlijk niet aan te wijzen: pas in de Middeleeuwen komt er bijv. het Romeinse misboek, dat voor alle mogelijke details formulieren bevatte. De Reformatie was een reactie op de uitgebreide veruitwendiginig van de eredienst en keerde terug tot soberheid en eenvoudigheid. Die eenvoudigheid had ds. Bremmer zondag j.l. nog gezien op de tv, waar de (Vrijgemaakte) ds. P. Ix)k uit Kampen in

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Agenda van Geref. Synode

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken