Bekijk het origineel

Aanslag op vrouwen in Noordwijk opgehelderd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Aanslag op vrouwen in Noordwijk opgehelderd

DADER GEARRESTEERD

2 minuten leestijd

De dader van de brute aanslag op twee jonge vrouwen in een flatwoning aan de Clusiusweg te Noordwijk is gistermiddag gearresteerd. Hij heeft inmiddels bekend 's nacht de slaapkamer te zijn binnengedrongen en de te bed liggende slachtoffers ernstig te hebben mishandeld. Met de oplossing van deze zaak is een grote zorg bij de politie weggenomen daar de vrees gerechtvaardigd was dat de dader, die zich als een ware maniak had gedragen, opnieuw zou toeslaan.

Aanvankelijk bood liet onaerzoek weinig perspectief, aangezien de slachtoffers van de aanslag die als gevolg van de hen toegebrachte slagen buiten bewusitzijn moeten zijn geraakt, omtrent de dader en de toedracht van heit gebeuren geen enkele informatie konden geven. Daar voor een uitgebreid buurtonderzoek extra mankracht noodzakelijk werd geacht, verzocht de Noordwijkse korpschef J. F. Basten in overleg met het hoofd van het Haagse anrOriKJlssemeintepaTket mr. Rosingh om assistentie van-het recherchebijstandssteam^ bestaand^ uit rechercheurs van de vêrsch'Elendé' politiekorps'en in ae regio. Dit team, opererend onder leiding van de heer Basten en de Haagse faspeoteur J. Posthumus Jaagde erin om samen met de Noordwijkse ^recherche binnen 36 uur de zaak rond te krijgöi.

Bij het buurtonderzoek verkreeg men onder meer belangrijke gegevens omtrent een jongeman die herh'aaldelljk als gluurder achter woningen was aangetiroffen-. Zijn signalement kwam overeen met dat van een 21-jaiiige plaatwerker uit Noordwijk die dinsdagavond jl. in de omgeving van Boerenburg was gezien door een jongere politieman die op weg wiais naar het bureau. Toen de echtgenote van deze politieman de volgende morgen hoorde wat er in die nacht in de flatwoning aan de Clusiusweg was gebeurd, herinnerde zij zich dat diezelfde nacht een jongeman zich op verdachte wijze in het portiek van de door hen bewoonde flat te Boerenburg had opgehouden. Een en ander was voldoende aanleiding om tot arrestatie van deze man, een bekende van de politie, over te gaan. De motieven van de dader die een psychisch gestoorde indi-uk maakte, zijn niet duidelijk.

In de toestand van de ernstig aan het hoofd gewonde vrouw, die in het academisch ziekenhuis te Leiden wordt verpleegd, is enige verbetering gekomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Aanslag op vrouwen in Noordwijk opgehelderd

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken