Bekijk het origineel

Sprang-Capelse boer uit huis gezet

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Sprang-Capelse boer uit huis gezet

BOUWDE IN STRIJD MET BESTEMMINGSPLAN

2 minuten leestijd

(Van onze verslaggever) „Ik ga nooit van mijn grond af. Al moet ik dan in een tentje gaan zitten op de wei. De gemeente heeft me vorige week een woning aangeboden, maar daar ga ik niet in. De plaats waar ik geboren en getogen ben, >:ullen mijn vrouw en ik nimmer verlaten." Dat zei gisterochtend de 58-jarigc landbouwer W. Konings in De Dreef te Sprang-Capelle, tenvijl hij met vrouw en kinderen gelaten moest toezien hoe gemeentewerklieden onder politiebescherming onverstoorbaar hun meubeltjes en andere huisraad stuk voor stuk naar buiten droegen.

Het publiek keek verontwaardigd toe. maar dank zij de zelfbeheersing van landbouwer Konings („Ik heb ik weet niet hoeveel zenuwtabletten geslikt") en liet verstandig optreden van de politie (geen machtsvertoon) verliep deze trieste affaire zonder incidenten.

De heer Konings, diens echtgenote en twee nog inwonende kinderen, werden uit hun huis gezet, omdat in strijd met het geldige bestemmingsplan, een schuurtje was ingericht als woning. „Ik heb dit gedaan, omdat mijn vrouw al twaalf jaar reumapatiënte is, en nu kan worden verzorgd door mijn schoondochter, die met haar man naast ons woont in het ouderlijk huis.

Het verzoek dat Konings al veel eerder deed om een vergunning voor het bouwen van een woning met bedrijfsruimte, werd op advies van college van b. en w. door de Kroon afgewezen omdat het bouwterrein niet aan de vereiste afmetingen voldeed. De Sprang(^apellenaar heeft nu met vrouw tijdelijk onderdak gevonden in een oude caravan achter het huis, die vrienden hem zolang hebben gegeven.

VERONTWAARDIGING

De gehele buurt bleek gisteren hevig verontwaardigd over de handelwijze van het gemeentebestuur, dat -(vel strikt de wet toepaste, maar geen greintje menselijkheid zou hebben betoont. Mevrouw Konings: „Burgemeester P. Bak

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Sprang-Capelse boer uit huis gezet

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken