Bekijk het origineel

VS zal Rood-China gaan verkennen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

VS zal Rood-China gaan verkennen

TAIWAN IN DE KOU

1 minuut leestijd

NEW YORK, vrydag — Het belangrijkste doel van de reis die de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger volgende maand naar China zal maken, is het vestigen van volledige diplomatieke betrekkingen tussen de Volksrepubliek China en de Verenigde Staten, zo is donderdag door het Amerikaanse televisie- en radiostation ABC bekendgemaakt..

ABC zei dat zijn verslaggever lan gen met Tai-wan. Kissinger zal van 26 Dunbar uit Heng Kong heeft bericht dat leden van de niet-officiële Amerikaanse missie in Peking naar verwachting binnen een jaar verbonden zullen zijn aan een officiële Amerikaanse ambassade. Dunbar zei dat conmiundstl!che zegslieden in Hong Kong hadden bevestigd dat voorbereidende consultaties over het vraagstuk van ds erkenning reeds hebben plaats gevonden. De Amerikaanse diplomatieke missie zou dit met de Chinese autoriteiten hebben besproken.

A.BC deelde voorts mee dat er volgens berichten door Kissinger tijdens zijn reis naar China gesproken zal worden over de moeilijkheid van het verbreken van de Amerikaanse betrekkintot 29 oktober in de Volksrepubliek blijven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

VS zal Rood-China gaan verkennen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken