Bekijk het origineel

Elsevier en Brits concern openen samen boekhandels

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Elsevier en Brits concern openen samen boekhandels

2 minuten leestijd

AMTERDAM — De NV Uitgeversmaatschappij Elsevier en het Britse concern W. H. Smith and Son Ltd in Londen gaan samenwerken. Het is de bedoeling, dat beide concerns in Nederland en België een voor deze landen nieuw winkeltype op het gebied van de verkoop van boeken, tijdschriften, grammofoonplaten e.d. gaan stichten.

den) af wilde, al komt het daar natuurlijk wel op neer". De provincie moet nog beslissen hoe het daarmee zal gaan. Ir. Zijlstra tekende er bij aan dat zelfs de boete ndet opweegt tegen de renteverliezen die de stichting lijdt als de brug niet op tijd klaar is.

In een aantal grote Nederlandse en Belgische steden worden detailhandelszaken gevestigd met een op de vrijetijdsbesteding van de consument gericht assortiment. Dat omvat behalve boeken en tijdschriften in verschillende talen ook grammofoonplaten, moderne kantoorbehoeften, audio-visuele middelen, creatief speelgoed en materialen voor handenarbeid.

De eerste zaak gaat waarschijnlijk in de loop van 1974 open. onderhandelingen over de eerste vestigingsplaatsen zijn al begonnen.

In het kapitaal van de joint venture nemen Elsevier en W. H. Smith ans Son beide voor 50 pet deel.

In Groot-Brittanië heeft Smith and Son de formule die men nu in Nederland en België wil gaan toepassen al een aantal jaren met succes gehanteerd. De onderneming, die ruim anderhalve eeuw bestaat, beschikt op het ogenblik over 360 winkels en filialen in Canada, op Malta, in Parijs en Brussel. Het totale aantal personeelsleden bedraagt ongeveer 18.000. De omzet in detail- en groothandel is ruim een miljard gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Elsevier en Brits concern openen samen boekhandels

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken