Bekijk het origineel

Flevoland vraagt snelheidsbeperking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Flevoland vraagt snelheidsbeperking

2 minuten leestijd

FLEVOLAND — De snelheid op de wegen in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland wordt waarschijnlijk drastisch beperkt. Het gemeentebestuur van Dronten kiest voor een maximumsnelheid van 100 km per uur en het dagelijks adviescollege van het openbaar lichaam Zuidelgke IJsselmeerpolders in Lelystad geeft de voorkeur aan 90 km per uur. Nadat de gemeenteraad van Dronten en de adviesraad van Lelystad zich in een gezamenlijke vergadering op 30 oktober over deze kwestie zullen hebben uitgesproken zal men de minister van Verkeer en Waterstaat verzoeken m.i.v. 1 mei een maximumsnelheid van 90 of 100 km per uur vast te stellen voor geheel Flevoland met uitzondering van rgksweg 6.

In het voorstel aan beide raden wordt gezegd dat de veronderstelling gerechtvaardigd lijkt dat de in de polder voorkomende ongelukken die veelal van ernstige aard zijn (dit jaar al 19 doden en bijna 100 gewonden) in belangrijke mate ook moet worden toegeschreven aan het wegenstelsel en de vormgeving van die wegen in relatie tot de openheid van het landschap. Onder de benaming van polderbltndheid Is in de polder het verschijnsel bekend dat de aandacht vkn de verkeersdeelncmers verslapt als gevolg van de lagf verkeersintensiteit, de kaarsrechte prima geasfalteerde wegen en de al genoemde openheid van het landschap. De verkeersveiligheid in de polders 1» volgens beide bestuurscolleges dan ook het meest gediend met het verbeteren van de uitwendig© verkeerssituatie. Hierover zal op 12 oktober een gesprek plaatsvinden met de wegbeheerder, ^e dienst der Zuiderzeewerken. Voor controle op de eventuele nieuwe maatregel acht men politieversterking in Flevoland noodzakelijk. Bovendien meent men dat de controle bij voorkeur in burger moet plaatsvinden omdat men verwacht dat het ontbreken van herkenningstekens de automobilist het gevoel zal geven dat in iedere achter hem rijdende auto kan worden aeeontxoleerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Flevoland vraagt snelheidsbeperking

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken