Bekijk het origineel

Overzicht Rotterdamse graanmarkt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Overzicht Rotterdamse graanmarkt

3 minuten leestijd

GRAANMARKT

De termijnmarkten in Chicago blijven nog steeds sterk in beweging. Na een flauwe sluiting volgt een nieuwe dag met veel hogere koersen. De Rotterdamse markt volgt echter nu wel haar eiigen inzicht en verkopers zijn wel bereid tot zaken doen. De aanvoeren in de Rotterdamse haven zijn nog steeds zeer groot. De verwachting Is echter dat in oktober de situatie wel wat rustiger zal zijn.

Amerikaanse mais lag goedkoop in de markt. Mais is boordvrij momenteel wel het artikel dat zeer koopwaardig kan worden geaebt. Ook Laplata mais kon voor aantrekkelijke prijzen worden verhandeld. In verband met de lage maisprijzen werd de prijs van gerst ook wat lager uitgegeven, terwijl er voor sorghum eveneens lagere offertes uit de bus kwamen. Voor zwaire gepunte Hollandse haver bestond een redelijke belangstelling. Hollandse gedenatureerde tarwe w^rd door de mengvoederindustrie minder gevraagd. Af binnenland werd t.o.v .vorige week wat langer afgedaan.

De veekoekenmarkt gaf een wisselend beeld te zien. Lijnschilfers waren vaster met zaken uit boten en op termijn tot oplopende prijzen. Door voorverkoper van rundveemeel op as winter kwam hier wel meer belangstelling voor. Lijnschroot was zeer geschikt uit gewachte boot te koop; lijnzaad daarentegen moest weer hogere prijzen opbrengen.

Verder was de markt over het geheel genomen wat minder. Vooral USA en Hollandse söyaschroot kocht men voor lagere prijzen. De consumptie neemt echter alleen het hoognodige op en daar bleef het veelal bij. Op aflading — levering gingen de prijzen met de Noord Amerikaanse koersen op en neer; zaken gebeurden er in de boordvrijsector echter niiet. Offertes USA soya op april/ september werden in het geheel niet aangekeken. Cocos was eveneens gemakkelijker en dit werkte van loco tot januari aflading toe door. Grondnoot, katoen en sesam waren zogoed als vergeten produkten.

Maisgluten waren eveneens in. mineur. Loco, stomend en op termijn noteerde men lager en op dit niveau kwamen schoorvoetend enkele kopers voor het voetlicht. Palmpitschilfers van Hollands fabrikaat noteerden ongewijzigd met enkele afdoeningen. Raapschroot was voor direct wat schaarser met .dientengevolge een wat hogere prijs. Boten en afladingen van buitenlandse origine kocht men echter weer voor meer interessanter prijzen. Over het algemeen genomen zijn de omzetten op de koekenmaxkt deze week niet groot geweest.

Maisvoermeel noteert zo goed als onveranderd. Voor rijstevoermeel kwam wat mefer interesse en gebeurden er' weer enikele zaken op een bepaald geschikt niveau.

Molenafvallen blijven voor direct zeer gedrukt in de markt liggen. Dit had op de verdere termijn eendeprimerende invloed en kocht men lager bij kleine omzetten.

Tapioca is flink flauw gestemd en er zijn wel wat tweede hands posten uit boten te verkopen. Op aflading is de premie geheel verdwenen en omgezet in een dispariteit tov boten. Dit is weer een gezonde situatie aan hét worden en alleszins de moeite van het overwegen waard om op bijv. november/maart afladimg weer zaken te gaan doen. Voor kopers een zeer gunstig moment.

Lucerne en gras noteerden wat later op alle posities; de opname in de mengvoeders worden beperkt van lucerne.

Erwten waren vaster; het aanbod hiervan is momenteel niet groot. Paardebonen blijven geschikt te koop.

Met de pulphandel ging het niet zo best de afgelopen week. Er was flink wat aanbod van aangediende Hollandse partijen en deze werden ver onder fabrieksmotering verkocht. Ook houders van Spaanse pellets uit boten en op september moesten een flinke veer laten. Citrus bleef nog enigszins gevraagd daar deze soort zeer goedkoop in de markt blijft liggen. Toch kregen lagere biedingen op januari/juni nog geluk en kwaimen enkele zaken op een zeer interessant niveau tot stand.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Overzicht Rotterdamse graanmarkt

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken