Bekijk het origineel

Ruim 1 milioen voor Zwolle

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ruim 1 milioen voor Zwolle

1 minuut leestijd

De staatssecretaris van volkshuisvesting en ruimtelijke ordenening, J. L. N. Schaefer, heeft aan de gemeente Zwolle ƒ 1.080.000 ter beschikking gesteld als voorlopige bijdrage voor de uitvoering van üet reconstructieplan omgeving Stadhuis.

Bij zijn beslissing zijn voor de staatssecretaris de volgende overwegingen van belang geweest. Zowel bij de bestemmingsplanprocedure als bij de voorbereiding van het bouwplan is over de situering van het uit te breiden stadhuis, juist ook vanwege zijn verkeersaantrekkende karakter, in Zwolle ijitvoerig gediscussieerd. Deze discussies hebben ertoe geleid dat het doel, te weten het behoud van het stadhuis op zijn historische plaats in de binnenstad, met relatief geringe stedebouwkundige en financiële offers kan worden bei-eikt. Het betreffende reconstructieplan voldoet daarmee in voldoende mate aan öe uitgangspunten soberheid en doelrnatigheid.

De doelmatigheid van de bij het stadhuis geprojecteerde parkeervoorziening baseert de staatssecretaris mede op een uitspraak van het college van B. en W. van Zwolle, dat hier slechts aan kort-parkeerders parkeergelegenheid 2al worden geboden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Ruim 1 milioen voor Zwolle

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken