Bekijk het origineel

Nieuwe burgerregering in Griekenland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nieuwe burgerregering in Griekenland

2 minuten leestijd

ATHENE, maandag — Een woordvoerder van de Griekse president heeft zaterdag de samenstelling bekend gemaakt van de nieuwe regermg, een burgerregering die maandag door president George Papadopoulos zal worden beëdigd.

De nieuwe regering onder leiding van Spyros Markezinis zal 40 leden tellen, onder wie zes m'nisters en zes staatssecretarissen uit het aftredende kabinet. Deze twaalf uit de door de militairen gesteunde regering onder Papadopoulos hebben geen van allen dee'.genomen aan de' militaire staatsgreep van april 1967. Markezinis, in de dagen voor de staatsgreep van 1967 de leider van een kleine progressieve partij, wordt de eerste minister van de Griekse Republiek, die op 1 juni werd uitgeroepen nadat Papadopoulos de in ballingschap verblijvende afgezet. koning Constantijn had

In de regering van Markezinis zullen zes parlementsleden uit de democratische tijden van voor de staatsgreep zitting krijgen. Christian XanthopoulosPalamas, de het militaire bewind reeds in 1970 heeft gediend op Buitenlandse Zaken, keert nu terug als minister van dit departement. loannis Agathangelou, lid van het aftredende kabinet en een van de naaste medewerkers van Papadopoulos. komt op Binnenlandse Zaken en zal verder als minister verbonden zijn aan het departement van de premier. Defensie komt onder ^Nicholas Efesios, die ook in de aftredende regeling zitfng had.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Nieuwe burgerregering in Griekenland

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken