Bekijk het origineel

Goede koffie in treiinen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Goede koffie in treiinen

2 minuten leestijd

De invoering in 1971 van de zogenaamde minibar in de treinen blijkt een succes. Door het gebruik van de minibar wacht de treinsteward niet meer in de restauratieruimte op de reizigers, maar bezoekt ze in de coupes. Dankzij de invoering van de minibar boekte Wagons-Llts een oihzetstijging van ruim; 30 pet:

Een enquête onder 25.000 treinreizigers toonde aan dat ruim 80 pet. smaak en sterkte van de koffie in de treinen positief beoordeelt. Per jaar verkoopt Wagon-Lits ongeveer 4,5 miljoen koppen koffie in de binnenlandse treinen. Tiot voor kort werkte Wagons-Llts met acht bakkers samen, die waren verspreid over het hele land. Zij namen de leverantie van broodjes voor hun rekening. Om tot een uniforme kwaliteit te komen, werd in overleg met Meneba gezocht naar een deegsamenstelling van een broodje, dat onder niet al te gemakkelijke omstandigheden smakelijk blijft en niet uitdroogt. Meneba levert nu over het hele land hetzelfde broodje. Het streven is eroo gericht tegen de jaarwisseling in Den Bosch 5 a 6.000 broodjes per dag automatisch te snijden, te beleggen en te verpakken.

Vrijdagavond hebben -de ondernemingsraden van de zes bedtrijven met de distrietsbestuurder S. R. Noorda tevergeefs onderhandeld om tot overeenstemmiing te komen. De werkneraer.s willen vrije zaterdag. De werkgevers willen hun personeel 42 uur per week laten werken-, maar de werknemers in strokarton vinden 40 uur genoeg.

De strijd voor een vrije zaterdag in de strokarton wordt sinds 1971 gevoerd. Het gaat in deze industrietak om 1100 werknemers. De stakers gaan maandag weer aan het werk. waarbij oo-k de positie van de vakbeweging in het geding komt", aldus zaterdagav-ond de heer H. Groenencüijk, woordvoerder van de strokarton-werkgevers. •Per 1 oktober jongstleden is in de stroka-rtonindiustrie de 40-ja-rige werkweek ingegaan. De moeilijkheid is echter dat de machines in de fabrieken — met het oog op de rentabiliteit — 126 uur per week moeten draaien. Dat houidt in, dat ook op zaterdagen, nog zes uur gewerkt moet worden. De va-kbonden zijn destijds akkoord gegaan met een regeling, dat de werknemsrs eens in de drie weken een zaterdag van zes uur werken. Zij krijgen daa^rvoor als ccimpensatie een volledige vrije dag. Zo komen de werknemers dus aan een 40-urige wer-kweek, aldiis de heer Groenendijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Goede koffie in treiinen

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken