Bekijk het origineel

WIJZIGINGEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

WIJZIGINGEN

1 minuut leestijd

Op 22 augustus publiceerde minister Lubbers de wijzigingen in de selectieve investeringsregeling: het vergunningenstelsel had het heffingensysteem van de eerste plaats verdrongen. Bovendien werd de door minister Langman voorgestelde heffing voor gebouwen teruggeschroefd van 40 naar 25 procent en voor instMaties in de open lucht van 5 naar 3 procent.

Het vergunningenstelsel zou — naar de plannen van drs. Lubbers — overal in het westen gelden voor alle soorten gebouwen en installaties, tenzij nadrukkelijk uitzonderingen gemaakt waren. Bouwprojecten onder het miljoen en installaties in de open lucht van minder dan 5 miljoen, konden zonder vergunning worden uitgevoerd.

Het afgeven van vergunningen werd zo veel mogelijk in handen gelegd van de lagere • overheden. Rijnmond kreeg die bevoegdheid al onmiddellijk. Alleen voor zeer grote projecten wilde het kabinet de beslissing in eigen hand houden.

Voor de grote steden zouden speciale regelingen kunnen worden getroffen. Sanerings- en reconstructiegebieden werden voor bepaalde tijd van de heffing uitgezonderd. Ook zouden gemeenten als groei

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

WIJZIGINGEN

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken