Bekijk het origineel

DE GOUDE GAPER

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

DE GOUDE GAPER

2 minuten leestijd

MET TEKENINGEN VAN W. G. VAN DE HULST JR.
40. Neen hooi. — /.e zullen hem met loslaten, ze zullen voor hem zorgen... Ze hebben zo medelij. Dat zielige aapje... ze voelen zn hart bonzen, ze horen hoe hij hijgt van benauwdheid in z'n strakke halsband, ze zien z n kaal geschaafde, magere nekje. En — 't IS al gebeurd. Zonder afspraak en vliegensvlug. Reyer heelt zich omgedraaid z'n rug naar Dinge toe. Het aapje vóór zijn buik... Bas heeft het riempje gegrepen om 't aapje z'n hals, het riempje met de rode gesp, en 't snel, héél snel één, twee gaatjes wijder gemaakt. De baas, de bullebak mag dat niet zien. 't Aapic schudt blij met zijn kopje en het is net ot zijn oude mannetjesgezichl, dat zo gerimpeld is, probeert te lachen Van blijheid. Het glipt van Reyers schouder, graait hem de muts van z'n bol houdt die muts open tussen z'n twee vlugge handjes net of hij nu wel duiten wil ophalen. Maar klanten zijn er niet meer, Dinge is nijdig, grijpt liet touw en stuntelt grommend op zijn hputen been weg, het aapje met zich meetrekkend. Het huppelt achter hem aan over de straatstenen. Het moet wel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

DE GOUDE GAPER

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken