Bekijk het origineel

Apothekers moeten prijsvoordeel doorgeven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Apothekers moeten prijsvoordeel doorgeven

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse maatschappij ter bevordering der pharmacie meent, dat er een vorm van controle moet komen om te kunnen achterhalen of apothekers partijen geneesmiddelen inkopen tegen lagere dan de gangbare prijzen zonder het prijsvoordeel door te berekenen aan de ziekenfondsen.

De voorzitter van de KNMP, dr. J. H. M. Winters, zei maandag op een persconferentie in Den Haag, dat de apothekers als medewerkers van de ziekenfondsen goed gehonoreerd worden en dat dit hun de verplichting oplegt eraan mee te werken, dat de kosten van de geneesmiddelenvoorziening zo laag mogelijk blijven.
Aanleiding tot zijn opmerking was de Import van valiumtabletten van enkele apothekers via groothandelaren in Engeland, waar deze kalmeringsmiddelen sinds enige tijd aanzienlijk goedkoper zijn dan in Nederland.
Dr. Winters stelde, dat de Maatschappij pharmacie dergelijke zaken wel kan signaleren, maar dat ze moeilijk zelf kan ingrijpen.
De ziekenfondsen hebben al aangekondigd, dat ze de controle aan de orde zullen stellen bij de komende onderhandelingen over de contracten met de medewerkers voor 1974. Dr. Winters zei, dat hij zich kan voorstellen, dat in de overeenkomsten met de apothekers de verplichting wordt opgenomen, in het kader van steekproefsgewijze controle inzage in hun boeken te geven. Die controle zal dan volgens dr. Winters door een „neutrale" instantie, die geen partij is bij het contract moeten worden uitgevoerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Apothekers moeten prijsvoordeel doorgeven

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken