Bekijk het origineel

UNIVERSITAIRE BENOEMINGEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

UNIVERSITAIRE BENOEMINGEN

3 minuten leestijd

Dr. F. Drijkoningen is benoemd tot gewoon hoogleraar in de faculteit der letteren aan de gemeentelijke universiteit te Amsterdam. Hij gaat onderwijs geven in de Franse taal- en letterkunde na de middeleeuwen. Dr. Drijkoningen is momenteel gewoon lector aan de G.U. Verdere benoemingen:
Tot gewoon hoogleraar in de afdeling der algemene wetenschappen aan de T.H. Delft dr. J. Aarts. Hij gaat onderwijzen in de zuivere en toegepaste wiskunde. Thans is dr. Aarts gewoon lector aan de T.H.
Dr. M. Weenink is benoemd tot gewoon hoogleraar in de afdeling der electrotechniek. aan de T.H. Eindhoven. Hij gaat in de theoretische electrotechniek les geven. De heer Weenink is momenteel verbonden aan de stichting „Fundamenteel onderzoek der materie" in Jutphaas.
Alsnog gerekend van 1 september 1972 tot en met 31 augustus 1975 is dr. A. van Hoesel benoemd tot buitengewoon hoogleraar in de afdeling der algemene wetenschappen aan de T.H. Twente. Hij gaat onderwijzen in de sociale bedrijfskunde, in het bijzonder de personeelspsychologie.
Dr. M. Woldring is benoemd tot gewoon hoogleraar in de faculteit der geneeskunde aan de R.U. in Groningen. Dr. Woldring, thans gewoon lector in Groningen, gaat les geven in de leer der medische-biologische toepassingen van isotopen (nucleaire geneeskunde).
Tot buitengewoon hoogleraar in de faculteit der economische wetenschappen aan de R.U. Groningen is benoemd drs. J. van der Wal. Hij zal les geven in de accountancy. De heer Van der Wal is thans buitengewoon lector aan de R.U. Groningen. Dr. P. Hartman is benoemd tot gewoon hoogleraar in de faculteit der wiskunde en natuurwetenschappen aan de R.U. Leiden, waar hij les gaat geven in de kristallografie. De benoeming geldt tot het tijdstip waarop in het kader van de herstructurering van de aardwetenschappen aan de R.U. Utrecht voor zijn benoeming aldaar benodigde voorzieningen zijn getroffen.
Tot gewoon hoogleraar in de faculteit der wiskunde en natuurwetenschappen, eveneens aan de R.U. Leiden is benoemd dr. A. Blaauw. Hij gaat onderwijzen in de sterrenkunde. Dr. Blaauw Is thans directeur-generaal van de „European Southern Observatory".
Dr. Fokke Sierksma is benoemd tot gewoon hoogleraar in de faculteit der Godgeleerdheid aan de R.U. in Leiden. Hij gaat onderwijs geven in de geschiedenis van de godsdiensten in het algemeen en de fenomenologie van de godsdienst. Sierksma is momenteel gewoon lector in Leiden.
Ook aan de R.U. Leiden is benoemd dr. J. Fabius tot gewoon hoogleraar in de faculteit der wiskunde en natuurwetenschappen. Hij gaat onderwijzen in de waarschijnlijkheidsberekening. Hij is thans gewoon lector aan de R.U. aldaar.
Drs. E. Berg is tot 31 januari benoemd tot buitengewoon hoogleraar in de faculteit der economische wetenschappen aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij gaat les geven in de bestuurskunde. Drs. Berg is momenteel directeur van de Vereniging van Nederlandse gemeenten.
Dr. A. van Heyst is benoemd tot gewoon hoogleraar in de faculteit der geneeskunde aan de R.U. Utrecht, waar hij les gaat geven in de reanimatie en de klinische xicologie. Hij is thans gewoon lector aan de R.U.
Tenslotte is tot en met 31 augustus 1978 dr. J. de Vree benoemd tot buitengewoon hoogleraar in de faculteit der rechtsgeleerdheid aan de R.U. Utrecht. Hij zal onderwijzen in de leer der internationale betrekkingen. Dr. de Vree is thans wetenschappelijk medewerker Ie klasse aan de G.U. in Amsterdam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

UNIVERSITAIRE BENOEMINGEN

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken