Bekijk het origineel

DOOR PLEÜN R.TROOST-J;

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

DOOR PLEÜN R.TROOST-J;

1 minuut leestijd

Winter: „Ik heb gehoord dat je nogal bemoeienis had met Kees Hoek". Janus Engelen nam een slok koffie en zei bedachtzaam: „Een mens dóet dikwijls dingen die hij heel fiiet van plan was, maar hoe zal ik het zeggen...

Jan de Winter vulde aan: „Maar die hij op dat ogenblik niet laten kon omdat zijn hart hem drong". „Zo is 't net". „Je was zeker wel verguld met jezelf toen de mensen op Striën en aan de dijk over je gingen praten?" vroeg Jan de Winter verder.

Als door een adder gestoken sprong Janus Engelsen overeind.

„Als jij dat denkt dan heb je het helemaal mis Jan de Winter", zei hij hard. „Wil ik je eens wat zeggen? Als jij een aasje zelfkennis had, dan zou je zo niet praten. Dan zou jij kunnen begrijpen hoe ik me voelde. Jij weet niet hoe ik mij voelde..."

„Als een huichelaar", zei de stroper rustig.

Janus Engelen ging met een plof weer zitten. De oude stoel kraakte vervaarlijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

DOOR PLEÜN R.TROOST-J;

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken