Bekijk het origineel

Vrijspraak

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vrijspraak

2 minuten leestijd

Laat vrij de satan u beschuldigen, laat hij u vervloekt verklaren. Iaat hij zich beroepen op Gods Wet en uw eigen geweten; beroep gij u echter op uw Borg en. Middelaar, op Zijn gehoorzaamheid en lijden in plaats van dood- en doemwaardige zondaren. Beroept gij u op Hem als uw Advocaat en Voorspraak en vertrouwt Hem al uw zaken toe. Laat Hem voor u in het gericht treden. Hij zal Zich daar beroepen op Zijn verdiensten, waarvan Hij het werkloon moet wegdragen in het rechtvaardigen van Zijn gunstgenoten. En dat gij mede een van hen zijt, dat zal Hij bewijzen, omdat gij van eeuwigheid aan Hem gegeven zijt van de Vader; omdat gij door een waarachtig zaligmakend geloof Hem en Zijn gerechtigheid hebt omhelsd en aangegrepen. En dat dat geloof oprecht en geen dood geloof is, dat zal Hij bewijzen omdat uw hart gereinigd is daardoor, en omdat gij de zonde en wereldse begeerlijkheden haat en verzaakt en uw geloof uit uw werken betoont. En omdat gij het zegel van de H. Geest draagt, waardoor gij verzegeld zijt tot de dag der verlossing. En zo zal er ten opzichte van u ook gezegd kunnen worden: Wie zal beschuldiging inbrengen tegen de uitverkorene Gods? God is het Die rechtvaardig maakt; wie is het die verdoemt?

J. d'OUTREIN.
    ("Adam en Mozes")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Vrijspraak

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken