Bekijk het origineel

Rechter akkoord met „open

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rechter akkoord met „open" SSR

Uitgangspunt naar de achtergrond

2 minuten leestijd

Een poging van drie leden van de Utrechtse studentenvereniging SSR via een kort geding een uitspraak te verkrijgen over de koers van de vereniging is niet gelukt.

President van de Utrechtse rechtbank, prof. mr. V.J.A. van Dijk wees hun eis af die erop neerkwam, dat het bestuur van de SSR werd verboden nieuwe leden te installeren, die niet schriftelijk hebben verklaard in te stemmen met doelstellingen en grondslagen van de SSR.
Die doelstellingen en grondslagen waren bij de oprichting van de SSR in 1906 het gereformeerde geloof en de bijbel. Nu echter wordt, aldus de studenten, de vereniging gepresenteerd als een algemene jongerenvereniging met sterk gepolitiseerde doelstellingen, terwijl het confessionele uitgangspunt naar de achtergrond is gedrongen. De kandidaatleden hoeven alleen nog maar schriftelijk te verklaren dat ze van de inhoud van de statuten op de hoogte zijn.
Het SSR bestuur stelt echter dat de snelle ontwikkelingen in de maatschappij de vereniging dwongen een meer open koers te varen. De vereniging is voor alle studenten opengesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Rechter akkoord met „open

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken