Bekijk het origineel

Meer omzet maar minder winst

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Meer omzet maar minder winst

Van Schuppen zoekt personeel

2 minuten leestijd

VEENENDAAL — De bruto-omzel van NV Koninklijke DS van Shuppeii is in het op 30 april 1973 geëindigde boekjaar (ten opzichte van het vorige boekjaar) gestegen van ƒ 44,5 min tot ƒ 50,5 min. De nettowinst daalde echter van ƒ 1,8 min tot ƒ 560.000, of per aan-

deel van ƒ 100 van 458 tot ƒ 228. Voorgesteld wordt een dividend van 20 pet (v.j. 20 pet waarvan naar keuze 5 pet in aandelen), aldus het jaarverslag.

Hoewel de omzet ook kwantitatiel over de verstreken maanden van het nieuwe boekjaar eeii verdere stijging te zien geeft tegenover de overeenkomstige periode _ van het vorige boekjaa]', vindt de'maatschappij het moeilijk om een prognose te geven over de winstontwikkeling. De grondstof wol is iets in prijs gedaald, maar de synthetische vezels zijn duurder geworden. De verdergaande kostenstijgingen en de zich naar het goedkopere produkt verschulvende vraag houden de marges onder zware druk.

De daling van üe nettowinst In het afgelopen boekjaar is geheel veroorzaakt door de sterk verminderde uitkomsten van het bedrijf in Veenendaal. De nettowinst bij de Nederlandse deelnemingen zijn duidelijk verbeterd. Ook het resultaat van Mayflower In Denemarken was weer hoger. De deelnemingen in België en Duitsland hebben zich vervolgens de verwachtingen ontwikkeld. Het positieve resultaat van „Scheepjeswool Canada" is vrijwel tenietgedaan door de devaluatl^ van de Canadese dollar.

Voor het bedrijf in Veenendaal was het niet mogelijk de vrijwel voortdurend stijgende wolprijzen direct en volledig door te berekenen in de verkoopprijzen van de eindprodukten. Over het algemeen was er ülj de consument een bepaalde terughoudendheid bij het kopen van handbreigarens ARBEIDSKRACHTEN

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Meer omzet maar minder winst

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken