Bekijk het origineel

NG-kerk boekt grote groei zendingswerk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

NG-kerk boekt grote groei zendingswerk

2 minuten leestijd

De Nederduitse Gereformeerde Kerk (NGK) van Zuid-Afrika heeft haar inzet voor zendingswerk de laatste jaren voortdurend vergroot. Over het afgelopen jaar meldt de zendingsafdeling maar liefst 10.000 bekeringen onder de zwarte bevolking in Zambia en 8.000 in Malawi, waardoor het aantal leden van de N.G.-zendingskerken in beide landen is toegenomen tot resp. 40.000 en 300.000.

In Mozambique, waar de N.G. Kerk al 50 jaar werkzaam is, zijn inmiddels de eerste twee autochtone predikanten bevestigd. Het beleid van de „uitwendige zending" van de N.G. Kerk is nog eens gedetailleerd uiteengezet in een recente brief, waarin wordt gezegd dat het breed moderamen de noodzaak onderkent de zendingsinspanningen van de kerk buiten de grenzen van ZuidAfrika te vergroten.
Het buitenlandse N.G.-zendingswerk kwam in 1877 op gang in Botswana en in 1888 in Malawi. Het werd later uitgebreid tot Mashonaland in Rhodesië, Zambia, Mozambique, Nigeria, Lesotho, Swaziland en Namibië. Tengevolge van de N.G.-afkeer van raciaal gemengde kerkdiensten werd aan de inheemse kerken in de zendingsgebieden een grote mate van zelfstandigheid toegekend.
Het zendingswerk heeft de „familie" van de N.G.-moeder en haar dochterkerken gedurende de laatste eeuw doen uitgroeien tot een boven-nationale groep van kerken, bestaande uit 21 zelfstandige en inheemse kerken. De N.G.-zendingsorganisatie omvat 7.000 fulltime-medewerkers, evangelisten, ziekenhuispersoneel, onderwijskrachten en nog meer beroepsgroepen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

NG-kerk boekt grote groei zendingswerk

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken