Bekijk het origineel

Israels God

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Israels God

2 minuten leestijd

Anders dan zes jaar geleden, toen de oorlog in het Midden Oosten in een Israëlisch blkcsemoffensief beslist werd, dreigt de oorlog nu langduriger te worden. De tijd werkt daarbij in het voordeel van de Arabieren, die nu eenmaal over een groter potentieel aan wapens, mensen en geld beschikken dan het kleine Israël. Israël kan zich troosten met het feit, dat de publieke opinie in het Westen achter hen staat. De bijeenkomst in de Koopmansbeurs in Amsterdam, afgelopen zaterdag, was daarvan — voor wat Nederland betreft — een duidelijke illustratie. Maar die troost is uiteindelijk maar een schrale troost. Zal Amerika, zullen de westerse landen, als het er op aankomt, hun belangen in de Arabische olie niet zwaarder laten wegen dan hun sympathieën voor de Joodse staat? Een staakt het vuren op dit moment zou in het voordeel van de Arabieren zijn. Heel misschien zou een bestand uitziicht bieden op een meer duurzame regeling voor het Midden Oosten. Israël heeft nu gemerkt, dat de Arabieren ook geleerd hebben om te vechten. Omgekeerd zijn de Arabieren hun trauma van 1967 kwijt, maar is Israël voor hen opnieuw een sterke tegenstander gebleken. Israël heeft echter nooit vertrouwd op wapenstilstandsovereenkomsten of vredesverdragen, al dan niet onder garantie van de grote mogendheden. Israël vertrouwt alleen op ziin eigen doorzettingsvermogen en zijn eigen wapens en verder nergens op. Ook niet op Israels God, Die krachten geeft, van Wie het volk zijn sterkte heeft. Moge vooral ook daarom in deze tijd ons gebed voor Israël vermenigvuldigd worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Israels God

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken