Bekijk het origineel

Veerpont verdwijnt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Veerpont verdwijnt

1 minuut leestijd

De toekomst van de veerpont over de IJssel bij het Gelderse Olburgen ziet er somber uit, nu veerbaas F. Wiegman heeft aangekondigd per 1 november definitief te zullen stoppen. Volgens hem is er geen brood meer te verdienen op deze veerdienst.
Voor de inwoners van Olburgen is dat een ramp, omdat ze bij sluiting van de pont gemiddeld 10 km moeten omrijden om de dagelijkse arbeidsplaats te bereiken. Dat geldt ook voor vrijwel alle kinderen in dit stadje, die in het aan de andere oever van de IJssel gelegen Dieren naar school gaan.
Veerbaas Wiegman is thans bezig een nieuwe pachter te vinden, maar volgens hem en ook volgens Provinciale waterstaat van Gelderland zal dat op korte termijn erg moeilijk worden. Met de winter voor de deur vinden de bewoners van Olburgen dat een weinig hoopvol vooruitzicht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Veerpont verdwijnt

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken