Bekijk het origineel

Ford bouwt fabriek in Spanje

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ford bouwt fabriek in Spanje

1 minuut leestijd

AMSTERDAM, dinsdag — De president van de Ford Motor Company, Henry Ford, heeft aangekondigd dat zijn maatschappij in de Spaanse stad Valenc'a In de loop van volgend jaar zal beginnen met de bouw van een nieuwe Fordfabriek. Dit is het resultaat van besprekingen tussen vertegenwoordigers van dit autoconcern en de Spaanse regering. Eind 1976 zullen de eerste personenauto's hier van de band komen.

Er is een nieuwe maatschappij opgericht, die Ford Espana zal heten.' Het ligt in de bedoeling een produktiebedrijf te st'chten (dus geen assemblage bedrijf waarvan aanvankelijk sprake was), dat Escort- en Taunusmodellen zal maken voor Spanje en andere Zuideuropese landen. Het Is nog niet bekend voor • hoeveel werknemers er plaaits is en hoe groot de investeringen zullen zijn.

Tot algemeen directeur van ue nieuwe maatschappij is benoemd de heer Carl Levy, die tot voor kort directeur van Ford Frankrijk was. Henry Ford II heeft ook laten weten, dat zijn onderneming de eerstkomende jaren niet van plan is elders in Europa fabrieken te stichten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Ford bouwt fabriek in Spanje

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken