Bekijk het origineel

FAMILIE ROUWT OM GEVALLEN ISRAËLIËR

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

FAMILIE ROUWT OM GEVALLEN ISRAËLIËR

2 minuten leestijd

Er heerste de laatste tijd reeds een enigszins gedrukte stemming bij de familie Van Zalingen in De Smethstraat te Alphen aan den Rijn.
Ongeveer 14 dagen geleden verlieten de dochters Gerry en Janny, respectievelijk 25 en 20 jaar oud, de ouderlijke woning, om — wat Gerry betrof — zich naar haar verloofde Ehud te begeven, welke zij heeft leren kennen, toen zij vorig jaar geruime tijd in Israël verbleef. Gerry woonde toen in de Kibboets Bethekshet en Ehud's ouders woonden daar ook. Ehud zelf was in militaire dienst.
Bethekshet ligt vlak bij het Meer van Tiberias en is slechts op 30 krn afstand gelegen van de hoogvlakte Golan, waar de afgelopen dagen zo hevig gevochten is. Ehud was reeds drie jaar militair in het Israëlische leger en bekleedde de rang van kapitein. Als de oorlog niet zou zijn uitgebroken, dan zou hij deze maand de militaire dienst hebben verlaten om zich in de burgermaatschappij een positie te verwerven. Als alles gegaan zou zijn zoals zij zich dat hadden voorgesteld, dan zouden zij volgend jaar zijn getrouwd. Zaterdag ontving de familie Van Zalingen nog een telegram van beide meisjes dat zij het goed maakten, doch maandagnacht werd de familie opgeschrikt door een telefonisch bericht uit Israël, waaruit slechts kon worden begrepen dat Ehud gesneuveld was.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

FAMILIE ROUWT OM GEVALLEN ISRAËLIËR

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken