Bekijk het origineel

Kerstnummer Elisabethbode is nu verschenen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kerstnummer Elisabethbode is nu verschenen

3 minuten leestijd

Het interkerkelijke evangelisatieblad „De Elisabethbode", genoemd naar de Zeister mevrouw Elisabeth Mijnhardt en reeds meer dan veertig jaar bestaand, is ook dit jaar bepaald niet aan de late kant met zijn extra Kerstnummer. Zojuist is het verschenen en te bestellen. Het Kerstnummer telt 24 pagina's, is gedrukt in meer kleuren, met vele zwartwit- en kleurenfoto's en smaakvol uitgevoerd.

Dit nummer bevat behalve allerlei treffende gedichten en citaten van o.a. Inge Lievaart, Nel Benschop, J. W. Schulte Nordholt, maar ook Adriaan Roland Holst, bijdragen zoals „Wees geen „kerst-christen" " door „Raadsman"; het een en ander over Bethlehem door dr. Okke Jager; een Kerstverhaal van Anne de Vries; herinneringen van J. C. Hagen aan een kerstviering in een kamp anno 1942; „Laatsten die de eersten zijn" door (ds. G.?) Vandenberg; een artikel over Kerstfeest in de Russisch-Orthodoxe Kerk (met fraaie foto's) en een bijdrage van de schrijfster Annie Verdelman.

Andere gedichten (Gabriel Smit, Gerrit Achterberg, Lidy van Eijsselsteijn), citaten, foto's enz. verluchten de aloude boodschap, zoals ook enkele dia's van een borduurwerk dat Maria, het Kindeke en de Wijzen uit het oosten verbeeldt, hun eigen taal spreken. Die taal is temeer ingrijpend, daar de maker van deze opnamen kort erna is overleden; een ernstig zieke jongeman, wiens leven naar hij wist er onontwartbaar uitzag als de achterkant van een geborduurde kleed. De voorzijde toont echter de harmonie!

In de interkerkelijke kring van medewerkers, die regelmatig bijdragen leveren aan de Elisabethbode, treffen wij o.a. de predikanten J. J. Poort, J. P. van Roon, N. Schelhaas, G. R. Visser en anderen aan. De hoofdredactie berust bij de Gereformeerde predikanten G. van de Berg en E. Th. Thijs.
Bestelling, met name van grote aantallen exemplaren voor verspreiding door kerken, evangelisatiecommissies e.d., moet geschieden vóór 30 november a.s. i.v.m. de bepaling van de uiteindelijke oplage. Voor aantallen gelden speciale tarieven, die op aanvraag worden verstrekt. Gratis opdruk van plaatselijke gegevens is bij grote aantallen mogelijk. Een normaal jaarabonnement kost 10,25. Naast het blad geeft de stichting ook ander evangelisatiemateriaal uit evenals christelijke lectuur. Alle gegevens krijgt men van Stichting Elisabethbode, Tuinstraat 1 te Lochem, telef. 0.5730-2770 en 's avonds 2526.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Kerstnummer Elisabethbode is nu verschenen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken