Bekijk het origineel

Messenfabriek in Lelystad overgenomn

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Messenfabriek in Lelystad overgenomn

2 minuten leestijd

OPENBAAR VERVOER
De machinemessenfabriek „Tebra Verwacht wordt dat het openbaar BV" in Lelystad is overgenomen door een groep van vijf bedrijven, die samen „een grafische randindustrie" vormen. De werkgelegenheid voor de dertig werknemers is hierdoor gewaarborgd.

Tebra, dat in grote financiële moeilijkheden verkeerde, voerde geruime tijd geleden besprekingen over overname met een bedrijf in Doetinchem. Dere liepen toen op niets uit. vervoer een tekort zal opleveren van f 4.342.680 (dit jaar f 3.376.339). Gelet op de toenemende bemoeienis van de rijksoverheid met het openbaar vervoer, waaruit ongetwijfeld voorschriften voor de tarieven zullen voortvloeien, is voorlopig afgezien van een verhoging van de tarieven voor de bussen. Verwacht wordt dat het rijk in' 1974 het tekort van busbedrijf zal overnemen. Met het oog op de tekorten van het 's-Gravendeels veer en het veer aan de Kop van 't Land zal een verhoging van de veertarieven niet af te wenden zijn.

Bij een gecompliceerde botsing in Emmeloord is dinsdagavond de fi6-jarige rustend landbouwer J. K. Schutte, uit Emmeloord zo em.stig gewond geraakt, dat hij in de loop van de avond in het ziekenhuis is overleden.

In het schemerdonker reed hij met zijn auto een twaalfjarige jongen op de fiets aan. Zijn auto kwam daarbij dwars op de weg te staan en werd in de flank aangereden door een met grote «nelheid rijderrde personenauto, bestuurd door «ie 32-jarige L. W. uit Maassluis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Messenfabriek in Lelystad overgenomn

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken