Bekijk het origineel

Liquidatie van DGP in Emmen onaanvaardbaar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Liquidatie van DGP in Emmen onaanvaardbaar

Standpunt vakbonden over technisch bedrijf

2 minuten leestijd

EMMEN — Het plan van de directie van de Nederlandse Dagblad Unie om het technisch bedrijf van de Drents Groningse Pers te Emmen te liquideren en de technische produktie van de dag-

ft
en weekbladen van de DGP toe te vertrouwen aan NV Tijl te Zwolle is onaanvaardbaai'.

Dit is het standpunt van de besturen van de Algemene Nederlandse Grafische Bond, de Nederlandse Christelijke Grafische Bond en de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Uitvoering van het. plan zou ontslag van 77 personen tot gevolg hebben.

De bonden hebben hun oordeel over de liquidatieplannen dinsdagmiddag in de vorm van een advies uitgebracht aan de NDU-directie en de leden van de ondernemingsraad. De gekozen leden van laatstgenoemd orgaan hebben inmiddels hun instemming met het vakbondsstandpunt betuigd en zullen vandaag een eigen advies aan de directie uitbrengen.

DESKUNDIGEN

De besturen van de vakbonden, die menen dat voor het doorvoeren van het directieplan onvoldoende gronden bestaan, hebben zich bij het bepalen van hun standpunt lalen leiden door de voorlopige conclusies uit het onderzoek van economische deskundigen van de vakcentrales naar de financieel-economische positie van het NDU-concern en zijn dochteronderneming DGP te Emmen. Van doorslaggevende betekenis bij de beoordeling van het NDU-pIan is geweest de grote werkloosheid van voornamelijk structurele aard in het rayon Emmen.

Dit heeft, aldus de vakbondsverklaring van dinsdagavond, extra zwaarte gegeven aan de conclusie van de bonden dat het techni.sch bedrijf in Emmen gevestigd kan blijven en met behulp van investeringen kan worden omgezet in een op moderne leest geschoeirlp regionale dagbladdrukkerij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Liquidatie van DGP in Emmen onaanvaardbaar

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken