Bekijk het origineel

Japans-Nederlandse kogellagerfabriek bedrijf

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Japans-Nederlandse kogellagerfabriek bedrijf

1 minuut leestijd

Met het in werking stellen van een transportband lieeft de heer I. Ilceda, president-directeur van het Japanse concern Koyo Seiko Company Ltd dinsdagmiddag de kogellagerfabriek Koyo-Ceteco in Nieuvfpoort in bedrijf gesteld.

Koyo-Ceteco is een jojnt-venture van 4e Japanners met de Nederlandse Ceteco, van huis uit een produktiehandelmaatschappij. Het maatschappelijk kapitaal, voor dertig procent in handen van Ceteco, bedraagt een miljoen gulden. Voor het eerste jaar mikt de nieuwe onderneming op een produktie van een miljoen eenheden, ofwel een omzet van ƒ 10 miljoen, waarvan zeker negentig procent elders in Europa wordt afgezet. In Nieuwpoort werken nu ongeveer zestig man, maar verwacht wordt, dat dit aantal binnen enkele maanden zal worden verdubbeld. Bij de geplande verdere produktie-integratie zal de fabriek aan enkele honderden mensen werk kunnen bieden.

Voor Koyo, een van de grootste kogellagerproducenten van Japan (omzet ruim ƒ 625 miljoen, personeel meer dan 7.500) is de joint-venture de (ierde fabriek buiten het land. De andere twee staan in India en Australië. Ceteco had reeds zo'n vijftien jaar contacten met Japanners. Men vertegenwoordigde hen in Midden-Amerika. De joint-venture betekent volgens Ceteco voor haar een verdere stap op de weg van haar industriële ontwikkeling.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Japans-Nederlandse kogellagerfabriek bedrijf

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken