Bekijk het origineel

DISCUSSIEPUNTEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

DISCUSSIEPUNTEN

2 minuten leestijd

Een belangrijke zaak is wat de leraar bij de vervulling van zijn taak voor ogen staat, welk doel hij beoogt. Het maakt toch wel degelijk verschil of een leraar zegt: „Ik probeer goede resultaten te behalen; dat verhoogt mijn promotiekansen" of dat hij maar wat aan rommelt: „Je moet toch zien dat je je pensioen haalt". Waarom - zo vragen wij ons af wordt in het rapport niet gepoogd de oorzaken van dit verschü in opvatting aante wijzen? Wanneer inderdaad de invoering van de mammoetwet niet een taakverzwaring voor de leraren heeft meegebracht, moet ons lerarencorps toch wel ten zeerste worden geprezen. In dat geval beschikt ze over een groot aanpassings- en incasseringsvermogen. Of onze leraren moeten zo murw zijn dat ze met zich laten sollen, dat ze alles maar over zich heen laten gaan. Denict u zich eens in: wat een extra werk bracht de brugklas niet, wat een narigheden deden zich niet voor als oudeirs het niet eens waren met de doorstroming naar andere schooltypen of de doorstromende leerlingen nergens terecht konden, wat een karwei die toetsingssystemen, die rompslomp van de examens-nieuwe-stijl, wat een kritiek krijgt het onderwijs vandaag de dag niet aan te horen met name van de zijde der maatschappij critici wat een moeilijlcheden bracht de democratisering niet met zich mee, wat een onrust door telkens weer nieuwe overheidsmaatregelen. Bedenken we welke veranderingen nog op til zijn in de zeventiger jaren, dan vrezen we dat — in weerwil van de gerust

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

DISCUSSIEPUNTEN

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken