Bekijk het origineel

W.-Duitsland en Polen gaan onderhandelen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

W.-Duitsland en Polen gaan onderhandelen

1 minuut leestijd

WARSCHAU — Donderdag gaat de VVeslduilse minister van Buitenlandse Zaken Scheel naar Polen om te praten over een verbetering der onderlinge di' plomatieke betrekkingen. In Warschau voorziet men stug onderhandelen en touwtrekken voordat de „Ostpolitik" in Polen weer de wind in de zeilen krijgt.

Drie jaren geleden hadden de landen besloten hun. betrekkingen te verbeteren, maar er is daarvan niet veel terecht gekomen. De diplomatieke betrekkingen zijn wel ontstaan, er wordt meer handel gedreven tussen de twee landen en over en weer komen er meer toeristen maar, schreef een gezaghebbend blad woensdag, tot een waar vreedzaam naast elkaar voortleven is . het nog niet gekomen.

• Het hoopte dat het bezoek van minister Scheel hier eindelijk toe zou gaan leiden. De voornaamste reden dat het alsmaar niet botert tussen de twee landen is de Poolse eis dat de Bondsrepubliek schadevergoeding uitkeert aan de if'oleni of hun nabestaanden die in de oorlog in Duitse concentratiekampen hebben gezeten, en dat Warschau van Bonn- niet de grote handelscredieten krijgt die het wen'st. Bonn zou verstoord zijn dat Warschau het aantal dier „Duitse Polen" dal naar het Westen zou willen emigreren, sterk beperkt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

W.-Duitsland en Polen gaan onderhandelen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken