Bekijk het origineel

Staatsblad publiceert lijst van hts- en met „ing.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Staatsblad publiceert lijst van hts- en met „ing." - titel

2 minuten leestijd

In het Staatsblad van 11 oktober 1973 zijn de namen bekendgemaakt van de hogere technische scholen, waarvan de afgestudeerden het recht hebben de titel ingenieur te voeren, afgekort tot ing. voor de naam. Op 19 december 1972 keurde de Eerste Kamer het wetsontwerp tot regeling van de titel „ing." goed.

In de memorie van toelichting werd toen gewezen op de moeilijkheid om een strakke begrenzing te krijgen van de werkingssfeer van deze wet, aangezien de wet op het voortgezet onderwijs de term hogere technische scholen ruim hanteert. Men vond de oplossing door het bij algemene maatregel van bestuur aanwijzen van de betreffende h.t.s.-en. Teneinde misverstanden te voorkomen, is in het ontwerp-besluit niet alleen de school en de plaats van vestiging genoemd, maar ook de rechtspersoon of de gemeente waarvan de school uitgaat.
In de tekst is een uitsluiting opgenomen van scholen, waarvan de rechtspersoon of de gemeente naast een h.t.s. of een hogere textielschool, een of meer andere scholen voor h.t.o. beheert. (Bijvoorbeeld een hogere zeevaartschool of

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Staatsblad publiceert lijst van hts- en met „ing.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken