Bekijk het origineel

113.000 protesten tegen Deense film

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

113.000 protesten tegen Deense film

2 minuten leestijd

Volgens het Vlaardings comité, dat handtekeningen verzamelt contra de omstreden Deense film over het liefdesleven van Christus, zijn er inmiddels zo'n 113.000 binnengekomen. Deze handtekeningen voor het comité komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Duitsland, Zwitserland, België en zelfs uit Canada. Ook in de Moslemwereld zijn felle reacties vernomen contra het Deense voornemen.

Intussen heeft het comité brieven verzonden naar minister Van Doorn van CRM (die wij al publiceerden), aan de synode van de Hervormde Kerk (op de agenda van de Geref. synode volgende week staat ook het punt „Deense film") en vandaag zijn ook brieven uitgegaan naar alle fractievoorzitters van de Tweede Kamer.
In Frankrijk is het uitbrengen van de film verboden en volgens het comité met de heer P.J. Stam uit Vlaardingen als stuwende kracht, zouden tien andere landen zulks eveneens gedaan hebben.
In Denemarken zoekt de regisseur nog steeds naar een land waar de opnamen voor deze film, kunnen worden gemaakt. Het comité mikt er in de eerste plaats op, dat de vertoning van deze film in Nederland niet zal worden toegestaan. Gezien echter de internationale protesten en verboden, begint het er naar uit te zien dat de film ook nergens zal mogen worden gemaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

113.000 protesten tegen Deense film

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken