Bekijk het origineel

B en W van Tliolen nemen voorstel terug

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

B en W van Tliolen nemen voorstel terug

Hoge grondprijs bouw huizen in Sint-Annaland

2 minuten leestijd

De gemeenteraadsvergadering van Tholen deze week spitste zich toe op het agendapunt „Verkoop van grond aan het bestuur der Wezen-Armen te Sint-Annaland. Toen burgemeester J. E. van Boeyen dit voorstel aankondigde, was het meteen de heer CHU-er J. D. de Korte die de discussie opende. Hij sprak onomwonden, zijn genoegen uit over de manier van handelen met de transactie.

Het PvdA-raadslid M. P. van Schetsen sloeg op hetzelfde aanbeeld. Hij kon het niet eens zijn met het advies van B en W om grond, voor de bouw van twintig woningen, voor ƒ 99.600 of per kavel ƒ 49.80 aan het WezenArmenbestuur te verkopen. Deze grondprijs ligt in één jaar tijds 100 procent hoger.

Nadat de raadsleden en het college elkaar met cijfers om de oren hadden geslagen, namen B en W na een schorsing, het voorstel terug, met dien verstande, dat het voót-stel niet wordt ingetrokken m^ar déze zaèk met de financiële conKnissi^ doorgenomen zal worden om een oplossing te zoeken.

Vooraf legde de raad zich neer bij het ministerieel besluit, dat de gemeente Tholen niet voor 1 januari 1974 toeristenbelasting ma^ hefftn. Dit in te- ' genstelling mèt he|; plan' der gemeente Tholen, die nog dit jaar en wel op 1 april 1973 een toeristenbelasting wilde heffen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

B en W van Tliolen nemen voorstel terug

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken